Films/Series

Waarom Stranger Things echt heel tof is

Ik ben totaal niet kieskeurig als het gaat om films en series. Ik kijk met liefde elk genre. Actiefilm? Yes please. Fantasy? Sure. Animatie, musical, horror, comedy, you name them en ik kijk het met liefde. Maar er is er één in het speciaal die ik de afgelopen tijd heb gezien die nu wel opvallend hoog in het lijstje van mijn favoriete series OOIT heb staan: Stranger Things.

Seizoen 1 heb ik bijna meteen gekeken toen hij op Netflix stond. En toen bleek dat seizoen 2 een jaar later online zou komen had ik nog net geen kalender in mijn huis om de nachtjes af te tellen.

Waar gaat het over?

Seizoen 1: Wanneer Will plotseling verdwijnt gaat iedereen in Hawkins, Indiana meteen op zoek. Will is nergens te bekennen, wat helemaal niks voor hem is. Zijn moeder, Joyce, draait langzaam door en de politie, onder leiding van sherriff Jim Hopper, begint een onderzoek. Zijn vriendjes Mike, Lucas en Dustin zoeken op hun eigen houtje en komen Eleven (El) tegen, een verdwaald meisje met telekinetische krachten. Eleven blijkt een connectie te hebben met de verdwijning van Will, die zich in een parel universum bevind die ze The Upside Down noemt. In The Upside Down is het koud, donker en er leven zogenaamde Demogorgons. Er blijkt meer aan de hand te zijn met The Upside Down en dat heeft alles te maken met het geheimzinnige lab dat zich in Hawkins bevind. De vrienden van Will en Eleven proberen er voor te zorgen dat ze Will terug kunnen brengen naar de normale wereld.

Seizoen 2: Will is inmiddels terug uit The Upside Down, maar niet helemaal zonder gevolgen. Hij heeft nachtmerries, of zijn het toch geen nachtmerries? Is de poort naar The Upside Down wel echt gesloten aan het einde van seizoen 1?

Wanneer speelt het zich af?

Stranger Things speelt zich af aan het einde van de jaren ’80 wat echt VEEL TE TOF IS. Het is echt heel leuk en verfrissend om een serie te zien die zich afspeelt in deze tijd. Alles klopt. Van de kapsels tot aan de spelcomputers. De serie past perfect in deze tijd.

Waarom moet je deze serie gaan kijken?

Ten eerste: het is een heel uniek concept. Ik heb in ieder geval nooit iets vergelijkbaars gezien of over gehoord. Verder zijn de personages heel erg leuk. Joyce, de moeder van Will, gespeeld door Winona Rider, speelt echt perfect de kettingrokende paniekmoeder. De scene waarin ze contact probeert te leggen met Will door middel van kerstverlichting met daar onder het alfabet geschilderd is nu al legendarisch. Jim Hopper, gespeeld door David Harbour, kan echt als geen ander de cranky town sherriff spelen. Jim Hopper heeft allerlei mentale problemen en lijkt niet echt veel passie voor zijn werk te hebben, des te chagrijniger en beter wordt de rol hierdoor.
Nancy, de grote zus van Mike is echt geknipt voor de rol van braaf schoolmeisje die de coolste jongen van de school datet: ”King Steve”. Die overigens een erg toonaangevend kapsel heeft en de rol van coole jongen die is gevallen voor het lievelingetje van de school (wat heb niet bepaald populairder maakt bij zijn vrienden) heel goed speelt.

De vrienden van Will; Mike, Dustin en Lucas zijn stuk voor stuk hele unieke personages. Ze zijn de nerds van de school en worden dan ook heel vaak op de hielen gezeten door de pestkoppen uit hun klas, maar gelukkig is daar El die daar een stokje voor kan steken als zij zich bij hun ”party” voegt.

Eleven, gespeeld door Millie Bobby Brown is echt PERFECT voor de rol. Ze speelt Eleven heel erg leuk en knap en hoe meisjesachtig en fashion ze in real life is, zo stoer is ze als Eleven. Iedereen die Stranger Things kijkt wil vrienden worden met El.

Kortom; ga deze serie kijken! Ik denk dat je als liefhebber van fantasy/actie/spanning en zelfs feelgood zeker van deze serie gaat houden. Maar kijk dit vooral op een vrije dag en begin op tijd want deze wil je bingen.

Heb jij Stranger Things al gezien?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *