Review

Library Kiss | Kasie West

Opgesloten zitten in een bibliotheek is zo ongeveer de droom van iedere boekenliefhebber. Dus toen ik deze titel zag met bijbehorende flaptekst dacht ik: DEZE MOET IK LEZEN! En zo geschiedde.

Library Kiss gaat over Autumn, die in de bibliotheek wordt opgesloten omdat ze toch nog even vlak voor sluitingstijd moest plassen (kon ik me eigenlijk al meteen in verplaatsen). Na het verlaten van de wc blijkt de bibliotheek al gesloten. Na vele verwoede pogingen om de bibliotheek te verlaten accepteert ze haar lot en besluit te proberen er het beste van te maken. Na een zoektocht door de bibliotheek blijkt ze daar niet alleen te zitten. Dax, een stille, mysterieuze jongen die bij haar in de klas zit, blijkt zich ook in de bibliotheek te bevinden. Wat doet hij daar? En waarom is hij zo moeilijk te doorgronden? Hoe gaan ze deze 4 dagen hier overleven in een ijskoude, weinig eten bevattende, verlaten bieb. 

Autumn is een bekend figuur op school. Ze maakt foto’s voor de schoolkrant en heeft een leuke groep vrienden die redelijk populair zijn. Dax is een loner, zit altijd alleen in de pauze en houdt mensen op afstand. Twee totaal verschillende types. Maar tijdens hun weekendje bibliotheek zullen ze toch met elkaar moeten dealen. Eigenlijk weet je tijdens het lezen van de eerste 100 pagina’s al precies hoe dit verhaal gaat aflopen maar dat maakt het zeker niet minder leuk. Zoals een echte YA loopt Autumn tegen een probleem aan; ze wil al een tijdje dat Jeff haar vriendje wordt, en dat lijkt ook bijna te gaan gebeuren, totdat ze samen met Dax opgesloten zit in de bioscoop. Dax is eigenlijk wel heel leuk en knap, en dat doet haar twijfelen aan haar gevoelens voor Jeff. Deze gevoelens worden echt heerlijk verwoord en omdat het hele verhaal is geschreven vanuit het perspectief van Autumn, voel je helemaal met haar mee. Van de paniekstoornis tot aan haar twijfels en verliefdheid aan toe. I loved it.

Maar ook met Dax voel je mee. Hij gaat al een aantal jaar van pleeggezin naar pleeggezin omdat zijn moeder crystal meth verkoos boven hem. Hij doet alsof het hem allemaal niets uitmaakt maar als lezer en als Autumn snap je eigenlijk meteen dat het hem wel degelijk iets doet. Autumn is dan ook een welkome afleiding in zijn leven en je ziet (of leest, haha) Dax echt veranderen doordat hij tijd doorbrengt met Autumn. (Finch en Violet taferelen.)

Library Kiss heeft een klein beetje wat weg van All The Bright Places (snap je nu mijn Finch en Violet referentie van hierboven?), een van mijn favoriete boeken OOIT. Dus ik ben fan. Ik zou eigenlijk nog wel veel meer willen lezen over Autumn, haar vrienden en Dax. Ik zou eigenlijk ook wel vriendinnen willen zijn met Autumn en willen chillen met Dax, maar helaas blijven fictieve karakters ook altijd fictief.

Dus: ga dit lezen als je van echte classic YA boeken houdt en van lekker snelle feelgood-read!

Young and Awesome, bedankt voor het recensie-exemplaar! Ik raadt hem met veel oprechte liefde aan 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *