Books

Wrap-up | oktober & november

September was voor mij een beetje met een reading slump, ik heb toen ook bijna niet gelezen. Ik kon niet echt iets vinden waar ik echt heel erg van genoot en ik had het veel te druk met mijn nieuwe leven als HarperCollins Holland stagiaire. Ik heb uiteindelijk wel een paar pareltjes gelezen in oktober en november, dus die deel ik hier even met jullie!

De slaapster en de spintol – Neil Gaiman

Het begon goed: een girlpower style sprookjes mix-up van Sneeuwwitje en Doornroosje. Naast dat het verhaal heel tof is zijn de illustraties minstens zo mooi. Zwart/wit & goud <3.

54 minuten – Marieke Nijkamp

Boek nummer twee: ik zou natuurlijk geen echte HarperCollins stagiaire zijn als ik niet een van de best verkochte boeken zou lezen toch? Heel erg blij verrast. Dit is zo’n emotioneel, goed geschreven boek. Een heel aangrijpend verhaal in een mooi YA jasje.

Turtles All The Way Down – John Green

Ik had John Green echt heel erg gemist. Dus ik was veel te blij toen dit boek eindelijk in mijn brievenbus zat, en zoals ik al verwachtte stelde dit boek zeker niet teleur. John Green is back <3

Spiegel – Cara Delevingne

Al jaren ben ik fan van topmodel en actrice Cara Delevingne dus ik zat al een hele tijd niet zo geduldig af te wachten totdat ook dit pareltje in mijn handen zou zijn. En toen ik hem eindelijk had, heb ik hem in één ruk uitgelezen. Ookal heeft ze dit boek niet zelfstandig geschreven, heel tof dat ze een boek heeft gemaakt met een minstens zo toffe inhoud. Gaat dit lezen.

Het boek van wijsheid – Arun Gandhi

Dit boek las ik omdat we hem uitgaven bij HarperCollins. Een mooie non-fictie over Mahatma Gandhi van kleinzoon Arun Gandhi. Zit een mooie boodschap in en het las prettig weg.

Zeik niet zo – Anouk Kemper, Suzette Hermsen & Lianne Marije Sanders

Dit boek kan ik echt letterlijk iedereen aanraden die is geboren tussen 1982 en 2000 of als je even een kijkje wilt nemen in het hoofd van een millenial. Het is zo vreselijk herkenbaar en het zorgt ervoor dat je je niet alleen voelt. Zeikerds verzamelen!

Duizend stukjes van jou – Claudia Gray

Normaal gesproken vind ik fantasy heel lastig lezen omdat ik het gewoonweg te onrealistisch vindt (duhhh). Fantasyfilms vind ik dan wel weer helemaal geweldig, geen idee waarom. Maargoed; het eerste deel van de Vuurvogel-trilogie vond ik heel erg vet. De romantiek kon ik ook zeker waarderen, ik kan niet wachten om de rest te lezen. Ik heb ze al in huis dus nu alleen nog oppakken.

Ik kan er nét niet bij – Sander Verheijen

Nog zo’n mooie non-fictie. Het aangrijpende verhaal van Hebban-boss Sander Verheijen over zijn met leven met zijn twee speciale kinderen.

Library Kiss – Kasie West

Dit is de laatste en meest recente. Heel erg leuk en heel erg YA.

Zeker geen slechte score, 9 boeken in nog geen twee maanden. Door het met de bus reizen naar stage heb ik heen en terug een klein half uurtje om te lezen en dat vind ik heerlijk. Next up is In het diepe van uitgeverij Moon , wat lees jij op dit moment?

1 Comment

  1. Grappig! We hebben wel een aantal dezelfde boeken gelezen! Duizend stukjes van jou, Spiegel, Library Kiss en 54 minuten heb ik ook afgelopen maand of eerder gelezen! Vond ze allemaal erg goed. Ik hou ook niet van sci fi maar was enorm verast door Claudia Gray! ☺️

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *