Review

In het diepe | Estelle Maskame

Toen ik dit boek in een mooie  verpakking op bookstagram voorbij zag schuiven en ik een beetje op onderzoek uit was gegaan dacht ik: dit boek wil ik lezen! Het klonk voor mij een beetje als The Beginning of Everything van Robyn Schneider. Daarnaast had ik na Library Kiss nóg meer behoefte aan een romantisch YA-verhaal.

In In het diepe lezen we over MacKenzie. Zij woont bij haar ouders, die sinds haar moeder een miskraam heeft gehad niet meer echt gelukkig zijn. Haar moeder grijpt te pas en te onpas naar de wijn en MacKenzie en haar vader zeggen er eigenlijk niks van, omdat ze zelf ook niet goed weten hoe ze met het verdriet om moeten gaan.
Als haar bijna vriendje Jaden zijn ouders verliest, en ze zijn verdriet niet ook kan dragen, verbreekt ze al het contact met hem en zijn zusje (die ook haar beste vriendin was). Een jaar later, hier speelt het boek zich ook af, komen MacKenzie en Jaden elkaar op een heel laat tijdstip tegen in de supermarkt. Vanaf dan komen ze weer steeds meer in elkaar leven, maar dat gaat niet helemaal zonder slag of stoot.

Allereerst: de cover. Ik vind de cover echt heel erg mooi met het roze, blauw en paars van de lucht en het meer met daarop de gele letters. De titel en de auteur springen echt bijna van het boek af!

MacKenzie is het type blonde Amerikaanse highschool girl die rondloopt in jeans met een hoodie. Ik zag haar ook de hele tijd op die manier voor me. Dat gaf voor mij al direct het gevoel alsof ik op de set van Mean Girls of The Duff rondliep, and I loved it. Ook de sfeer rondom de football wedstrijden en het schoolleventje daar droegen daar heel goed aan bij.

Wat ik ook heel goed vond aan dit verhaal waren de emoties. De emoties van MacKenzie en de reacties van de andere personages werden heel goed beschreven waardoor je goed meeleeft met iedereen. Het verdriet van MacKenzie, haar ouders en Jaden en zijn zusje kwamen goed binnen.

Ga dit boek vooral lezen als je ook dol bent op échte YA. Er zit romantiek in, drama, verlies en jezelf weer terug vinden nadat je jezelf even verloren was. Kortom: alle ingrediënten voor een typische Young Adult-roman.

Good job Moon Young Adult! En heel erg bedankt voor het recensie-exemplaar.

Heb jij In het diepe al gelezen?

Auteur: Estelle Maskame | Uitgeverij: Moon Young Adult | ISBN: 9789048842575 | Aantal pagina’s: 304

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *