Review

Voor ik je loslaat | Marieke Nijkamp

Nadat ik hoorde dat Marieke Nijkamp met een nieuw boek zou komen dacht ik: die moet ik lezen! 54 minuten was zo goed, dus Voor ik je loslaat moest wel net zo goed zijn!

In Voor ik je loslaat hoort Corey dat haar beste vriendin Kyra overleden is. Ze zou zichzelf van het leven beroofd hebben maar daar gelooft Corey niets van. Ze gaat naar Lost Creek, de plek waar ze is opgegroeid, om uit te zoeken wat er nu ècht met Kyra is gebeurd. Eenmaal daar aangekomen voelt ze zich een vreemde in haar eigen dorp en lijkt er van alles niet te kloppen aan de manier waarop iedereen zich daar gedraagt.

Voor ik je loslaat is net zo goed geschreven als 54 minuten. Door de korte hoofdstukken en snelle schrijfstijl lees je het snel weg. Ook de brieven, telefoongesprekken, flashbacks en stukjes die zijn geschreven als script krijg je als lezer steeds meer inside information. Daardoor leer je zowel Corey, Kyra en de andere inwoners van Lost Creek steeds beter begrijpen.

De gedeeltes waar Marieke de schilderijen van Kyra beschrijft zijn prachtig, met de details die ze vertelt zie je het schilderij zo voor je als je je ogen dicht doet. Ook Lost Creek haal je zo voor je met een beetje fantasie. Iedereen kan zich wel een afgelegen dorpje voorstellen met een hechte gemeenschap in het koude Alaska, al heb je het alleen maar een keer gezien in een film. De kou en de sneeuw komen bijna van de pagina’s af.

Het verhaal is ook heerlijk mysterieus. Je voelt vanaf moment één dat Corey aankomt in Lost Creek dat er daar iets niet helemaal klopt. De inwoners gedragen zich heel anders dan Corey van ze gewend is en ze vertrouwd het totaal niet.

Het verhaal is bijna een sprookje door het kleine vleugje fantasy. Er staat een tuin in bloei midden in de winter, Kyra maakt voorspellende schilderijen en overal duiken prachtframbozen op, ik verwachtte deze kleine fantasy aspecten totaal niet van tevoren maar het maakte het verhaal wel extra speciaal.

Al met al vond ik het een heel leuk, mooi en spannend boek. Het enige wat je wilt is verder lezen en er achter komen wat er nu ècht gebeurd is. Een hechte vriendschap, je een buitenbeentje voelen en een mysterie. 3 perfecte ingrediënten die dit boek heel erg het lezen waard maken!

Heb jij Voor ik je loslaat al gelezen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *