Books

Boeken Tag

Bij gebrek aan een creatieve naam voor deze tag heb ik het simpel gehouden: Boeken Tag. Opzich is dit al best allesomvattend omdat de vragen gaan over de voorkeur voor waar, hoe en wat voor boeken je graag leest. There we go:

Audioboek of een echt boek?

Een echt boek. Ik vind het heel storend als iemand mij een boek voorleest, en al helemaal als ik daar omheen dan afleiding heb van mijn omgeving. Dus laat mij maar lekker mezelf voorlezen in mijn eigen hoofd.

Zachte of harde kaft?

Zachte kaft.
Ik ben echt een boekenmishandelaar zoals sommige mensen dat misschien zouden zeggen. Ezelsoren, opengevouwen op een tafel leggen, een glas water op mijn boek zetten op mijn nachtkastje, de rug breken(?) en ga zo maar door. Ik vind het wel wat hebben als een boek er gelezen uit ziet.

Fictie of non-fictie?

Fictie. Laat mij maar wegdromen in een verzonnen verhaal!

Verzonnen of de echte wereld?

Beide? Ik vind een verzonnen wereld heel leuk maar dat leest voor mij vaak lastiger. Een echte wereld vind ik net zo leuk en is voor mij een stuk makkelijker om te lezen.

Harry Potter of Twilight?

Harry Potter aaaaaaall the way. Je zou mijn huis wel een soort fanclub kunnen noemen met alle Harry Potter merch die ik in huis heb… Haha.

Geleend of gekocht?

Gekocht. Ik haat het ook op zijn zachts gezegd om boeken uit te lenen of te lenen van andere mensen. Ik ben slecht in geleende dingen retourneren en ik vergeet vaak aan wie ik een boek heb uitgeleend. Er zijn zo heel veel boeken verloren gegaan. RIP, wherever you may be.

Boekenwinkel of online?

Beide. Ik vind browsen door een boekwinkel echt heerlijk maar als ik snel een boek in huis in huis wil hebben is internet wel zo makkelijk.

Eenmalig boek of trilogie?

Eenmalig boek. Ik heb buitengewoon weinig geduld om op een vervolg te wachten. Maar als de complete serie al uit is lees ik die ook graag.

Zwaar en dik of lief en kort?

Lief en kort.

Romantisch of actie?

Een combinatie. Ik hou niet van dat hele zoete romantische, dus er mag wel een beetje actie in voorbij komen.

Lezen in een knusse omgeving of in de zon?

In de zon. Niets lekkerder dan op vakantie in je strandbed in de zon een boek lezen.

Warme chocolademelk of koffie?

Thee.

Eerst de recensie lezen of zelf beslissen?

Zelf beslissen. Ik vorm graag zelf een mening over een boek 🙂

 

Ik tag Nanouk van Dutch Book Chick en Monisha van Books and Dreams om deze tag ook te doen!

 

Groetjes,

Lynn